Overkommelige forbedringer til hjemmet der kan betale sig

Isolering

Overkommelige forbedringer til hjemmet der kan betale sig

Der er mange gode grunde til at fortage forbedringer i hjemmet. Udover at tilføje værdi til dit hjem, kan du også forbedre din families livskvalitet. Det kan dog godt være dyrt at renovere hjemmet, så her får du nogle idéer til nogle forbedringer, der både er overkommelige økonomisk og lette at udføre.

Basale forbedringer

De helt basale forbedringer i hjemmet er dem som du får mest ud af, i forhold til hvor meget de kræver og koster. Det er blandt andet maling af husets vægge, lofter og facade, eller simple ting som udskiftning af råddent træ og gamle tagpladder.

Disse små forbedringer holder dit hjem i stand i længere tid, og sikrer at en eventuel køber finder dit hjem velholdt, solidt og sikkert.

Du kan langt hen ad vejen lave mange af forbedringerne selv, og dermed tilføje værdi til dit hjem for få omkostninger. Hvis du skal i gang med lidt større projekter, kan det være nødvendigt med nogle maskiner til hjælp. Du kan leje flere forskellige kvalitetsmaskiner her, og dermed sikre at rammerne for din renovering er i orden.

Isolering

Hvis dit hjem mangler grundlæggende isolering og har gamle døre, der slipper masser af varm og kold luft ind, vil det tydeligt fremgå af din energiregning.

Desuden vil det have stor betydning for værdien af dit hjem ved et eventuelt salg. Det vil nemlig fremgå af tilstandsrapporten, og være noget som potentielle købere vil se negativt på, idet de koster mere at bo i, samt at vedligeholde.

At opdatere dit hjem for at spare energi behøver ikke koste en masse, og du kan spare mange penge hvert år, bare ved at foretage nogle få ændringer, som eksempelvis at tilføje ekstra isolering på loftet eller at forsegle revner rundt om i huset. På den måde sparer du penge på energiomkostninger og gør dit hjem mere tiltalende for købere.

Når du føler et træk eller et koldt sted, er du i et område, der lækker luft. Ellers kan du gøre brug af termisk lækagedetektor, der kan advare dig om temperaturforskelle i dit hjem.

Du kan ofte opdage lækager og steder der har brug for mere isolering, i disse områder:

  •  Omkring døre og vinduer
  • Omkring stikkontakter og lysafbrydere
  • I forsænket belysning
  • Omkring loftslugen
  • I kælderen

Energieffektive apparater

Udskift gamle apparater med energieffektive modeller. Energiklassificerede apparater er bedre for miljøet, og de hjælper dig også med at spare penge, eftersom de bruger mindre energi.

Potentielle købere kigger som sagt ofte efter måder at spare penge på, når de handler efter et nyt hjem, og det er dermed en fordel at dine apparater er energieffektive.

Det kan også være en god idé at få installeret et blødgøringsanlæg. Hårdt vand forårsager nemlig ophobning af kalk i både dine rør og apparater. Ved ophobningen af kalk ødelægges dine apparater, hvilket betyder omkostninger til enten reparation eller udskiftning af din opvaskemaskine, vaskemaskine osv.

Renovation af køkkenet

De fleste mennesker betragter køkkenet som hjemmets hjerterum, og på grund af dette kan forbedringer i dette rum sig i høj grad betale sig.

Du kan forvente en tilbagebetaling på 60% -120% af din investering i køkkenet, så længe du ikke går over gevind. Du bør nemlig altid sørge for at det er den samme stil og prisklasse som resten af dit hjem og de andre huse i kvarteret.

Du kan fortage en mindre renovering af køkkenet med maling og nye greb. Frisk maling, i moderne farver, kan nemlig gøre meget for at opdatere udseendet på dit køkken. Desuden er maling relativt billig.

Du kan dog også få dine køkkenlåger malet professionelt. Dermed sikrer du en højere kvalitet og finish. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *