Tapet København
Skal du bruge en hånd til at sætte op tapet
- så kan Norh Maler Købehavn hjælp hjælpe dig
med både forarbejde og selve opsætningen af tapet.
Indhent tilbud

Tapetsering København

Norh Maler København, tapetserer selvfølgelig også lokaler, lejligheder og huse. Du kan sagtens sætte op en tapet selv, det er dog en lidt omstændelig process. Læs om hvordan du gør det selv her

Trin

Mål det første tapet vådt ud Som i alt håndværk er forberedelse vigtig. Pak og slib efter behov, så du ikke behøver at gå og irritere dig selv med mangler bagefter. Start fra værelsets mest synlige hjørne. Derfra trykker du først på den ene og derefter den anden. På denne måde muligvis. små fejl i f.eks. mønster det ikke matcher bliver så meget set. Det er helt sikkert at få den første indsats lige. Brug derfor altid et vandmål og træk en lodret linje omkring 53 cm ind i væggen, som er standardbredden på mange tapeter. Men tjek først.

Trin

lim på loft og gulvlister Når du skal tapetsere, limer du direkte på væggen og sætter derefter dit tapet op. Start med at lime med en børste i loftet og gulvlister. Du behøver ikke at være bange for at få lim på strimlerne, det aftørres let med en våd klud, når tapetets våde tapet er på plads.

Trin

Rul væggen med lim. Forsøg at sprede klæbemidlet jævnt over underlaget, og husk at gå heltud til kanterne. Forestil dig, at du ruller lim til cirka 1,5 meter ad gangen, så du ikke behøver at måle og skrabe med limen, når ryggen sidder på væggen. Hvis du stadig bemærker, at der ikke er nogen lim overalt, kan du løfte tapetet og tilføje mere, hvor det er nødvendigt. Du kan ofte justere dit tapet i et stykke tid, efter at tapetet er sat vådt på væggen.

Et malerfirma København det kan klare at tapetsere

STUE

Trin

Glatte tapeten ud. Glat resten af tapeten ud med et tapetværktøj fra midten op, fra midten ned og sidst langs kanterne. Sørg for at aftørre limrester fra tapetværktøjet efter installation af hver våd, så undgår du at få lim på tapetet. Tapetværktøjet hjælper dig med at glatte tapetet ud fra alle luftbobler.

Trin

Klip tapetet i bunden af i mens du trykker kanten ned, og skær tapetet ned på gulvet ved hjælp af en tapetkniv. Sørg for at bruge et skarpt barberblad og skift barberbladene ofte til fine kanter. Glem ikke, at hvert barberblad har fire sider.

Gentag proceduren fra trin 4. og Match forsigtigt det efterfølgende tapet vådt med det første, hvis dit tapet har en mønsterpasning. Dette kan findes på tapetrulleetiketten. Husk at have dine værktøjer tæt ved hånden, det letter dit tapet.

Fjern evt. lim rester. Vask eventuel lim rester på tapetet med en våd svamp. Vores baggrunde er ikke følsomme over for vand, tværtimod. Så vær ikke bange for at bruge vand ordentligt her, tapetet kan modstå det. Vask altid mellem hver våd.

SKÆR KANTER

fondvæg/"Wallpaper"

En fondvæg eller også kaldet wallpaper er en ting der været på mode i indretnings verden i lang tid. En fondvæg giver en mulighed at fremhæve sin unikke stil og giver en flot dynamisk i værelset.  Norh Maler København kommer gerne med nogle gode tip på hvordan en fondvæg kan stille sammen med dine rum.