House New Roof Tiles

Udskiftning eller maling af tag?

Hvornår er det tid til at udskifte eller at male taget og hvordan man kan tage sig af dette på den bedste måde?

Vedligehold dit tag, så får du taget på dit hus til at holde længere. Levetiden for et tag er ca 30-40 år. Hvis du håndterer det ordentligt, kan du endda forlænge denne tid.

Taget som sin helhed består af forskellige dele, og de er så at alt passer sammen og skal tåle både vind og vejr. Tagstenens funktion er at beskytte taget mod naturens kræfter, og hvad tagstenen ikke er i stand til at håndtere, skal underlaget sikre. Tjek gerne dit tag hvert år eller hver andet år, så vil du vide, når det er tid til at udskifte det.

Skal taget udskifter eller kan det nøjes med en gang maling?

Hvis taget er meget slidt dårligt, hjælper det ikke at male
taget. Maling kan styrker overfladelaget. Malingen forbedrer også vandafstrømningen men reparerer ikke skader. 

Før man overvejer at male taget, skal det kontrolleres omhyggeligt, vi anbefaler, at du lader flere entreprenører vurdere taget stand før du beslutter dig for at maling er den rette løsning.

Maleri inkl. vask af tagsten er en klog investering, hvis det skal gøres så er det først og fremmest for at øge den æstetiske værdi. Men selv den tekniske værdi kan forlænges, hvis det gøres til tiden og med det rigtige interval. En udskiftning af tag er et større projekt og koster mere, men du ved, at taget som helhed vil være nyt.

Vask ikke dit tag selv

Dit tag skal rengøres med jævne mellemrum, vi anbefaler, at du ikke løser dette på egen hånd medmindre du ved hvordan du bevæger dig på et tag med sele på. Hvis du falder ned fra taget, kan det være det sidste, du gør.

Hvordan finder jeg en seriøs håndværkere til maling af tag eller udskiftning af tag?

Du kan altid tage kontakt til os hvis du vil have hjælpe med maling af tag eller tilbud på maling af tag. Ellers er det altid en god idé at spørge naboen eller bekendte om deres oplevelser, hvis de har prøver at få udført noget lignede som du nu søger hjælp til. Husk at spørge tagdækkerne eller malerne, du kommer i kontakt med om referencer. 

Så meget koster maling af tag?

Fra 80 DK/kvm – Taget kan males hvis det er i god stand og rent

Alger behandling
Fra DK3.900/villa tag – bør laves hvert tredje år for at undgå alger

Vil du gerne have endnu mere viden om maling af tag og maling af tag priser? Så kan du læse mere om maling af tag her. 

Maling af tag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *