Norh malers tips: Kom sikkert igennem bolighandlen med en boligadvokat

Norh Malers tips Kom sikkert igennem bolighandlen med en boligadvokat

En boligadvokat kan hjælpe dig trygt og sikkert gennem et boligkøb. Sælgeren af en ejendom har sine interesser dækket i form af ejendomsmægleren der bliver betalt via et salær såfremt boligen bliver solgt. En boligadvokat er din uvildige rådgiver og professionelle sparringspartner gennem boligkøbet fra start til slut. Det gælder både i forhold til gennemgang af en købsaftale, finasieringsrådgivning og udarbejdelse samt tinglysning af et skøde, som er nødvendigt for at du kan overtage din nye drømmebolig. 

Få rådgivning til finansieringen 

Der er mange muligheder når det kommer til forskellige måder at finansiere et boligkøb. Det er en stor investering og noget der mange år ud i fremtiden vil have betydning økonomisk. En god boligadvokat kan hjælpe dig med rådgivning omkring finansiering. Få hjælp til at gennemskue de mange forskellige finansieringsmuligheder og hvad de hver især har af fordele og ulemper samt hvordan de vil have betydning for lige præcis din økonomi i fremtiden. Med en boligadvokat får du en uvildig rådgivningshjælp til eventuelle alternative finansieringsmuligheder end dem der foreslås fra ejendomsmægleren. Det betyder også at du kan finde det lån og den finansiering der passer dig og din situation bedst muligt. 

Sørg for et advokatforbehold og en tilstrækkelig fortrydelsesret 

Det er en ekstrem god idé at sikre dig, at du får nedskrevet et advokatforbehold for din købskontrakt. Det betyder, at til trods for at du underskriver en kontrakt, så vil der være forbehold der annullerer handlen, såfremt at en boligadvokat ikke kan godkendte aftalen. Det betyder ligeledes at du kan annullere handlen, uden grund og uden at skulle betale nogle former for omkostninger til sælger. Hertil har du lovligt 6 dage til at fortryde dit køb, såfremt at sælger og du som køber har skrevet under. 

Vær sikker på at oplysningerne er korrekte 

Der kan være oplysninger i en salgsopstilling eller i en købsaftale der ikke er korrekte. Det kan være økonomiske oplysninger som kan have betydning for de udgifter der blandt andet ligger i forbindelse med ejendommen, dens størrelse eller lignende. Det er vigtigt at du sikrer dig, at alle oplysninger er korrekte, så du har det fulde billede af ejendommen og hvilke forpligtelser samt økonomi du overtager. Med hjælp fra en boligadvokat behøver du ikke selv finde frem til og undersøge informationerne, det gør de for dig, så du er helt klar over hvad du skriver under på og hvad du overtager. 
Three vintage yellow doors in a red wooden house with blue roof. Scandinavian design.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *