Hvad er vandskuring

Hvad er vandskuring?

Vandskuring kaldes den proces, der du trækker et lag mørtel på dine mursten, som regel for at skabe et nyt indtryk til hjemmet. Du trækket mørtel for at derefter skure størstedelen væk igen, der af navnet “vandskuring”. Det virker omstændigt for almindelige borgere, men for en professionel med den rette erfaring kan arbejdet udføres rimelig effektivt! Og vandskuring giver en flot effekt, hvor sten og fuger gemmes væk, mens strukturen i murværket stadig er pænt tydelig.

Hvordan foregår vandskuring mere præcist?

Den oprindelige måde at vandskure foregår sådan at den overskydende mørtel skures af med en våd mursten. Det findes nogle forskellige måde ar arbejde med vandskuring på og resultaterne minder om hinanden, de forskellige metoder har alligevel hver deres forskelle i udtryk og overflader.

Hvad bør jeg også vide om vandskuring?

Det er meget vigtigt, at muren der arbejdet skal foregå på er ren og sund, inden du går i gang med vandskuring. Ellers kommer resultatet hurtigt til at lide under det. Du bør også have vejrforholdene in mente, inden du går for godt i gang. 

Vil du male efterfølgende, skal du huske at bruge den rette maling, så eventuel fugt ikke kan ophobe sig. Norh maler kan hjælpe med dette. Det er meget vigtigt. Hvis du ikke gør det, kan du risikere, at fugten bliver fanget inde i murværket, og så sprænger murværket, når det bliver frost i de kolde måneder.

Hvad koster vandskuring?

Der en mange forskellige faktorer der har en betydning for prisen på vandskuring, derfor er det bedst at spørge om en der udfører dette om tilbud. Du kan for eksempel se nogle priseksempler og få en få en pris på vandskuring her. 

Fordele og ulemper ved vandskuring

Behovet for at få pudset huset op bunder ofte i et ønske om at gemme murværket væk, og det er nok også den største fordel, du får, når du vandskurer dit hus. Du kan ændre helt og aldeles på bygningens udtryk. Der er selvfølgelig også andre fordele, men det er primært et kosmetisk indgreb vandskuring handler om.

Der er til gengæld mange ulemper ved at vandskure, og dermed pudse, huset. En pudset facade kræver nemlig langt mere vedligeholdelse, og fejl og mangler træder langt tydeligere frem.  Du bør med andre ord vandskure dit hus, hvis du synes at det bliver væsentligt pænere af det.

Hvem udfører vandskuring?

Det findes firmaer der er eksperter indenfor vandskuring, eller så er de som regel en murere der tager sig af denne type af opgave indenfor håndværk.

Søg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *