Flytte ud af lejemål istandsættelse læs Norh malers bedste tips

flytte ud af lejebolig istandsættelse

Som lejer af et lejemål skal du passegodt på lejemålet, mens du lejer det. Det betyder kort fortalt, at du skal være forsigtig overfor lejemålet, passe godt på det osv. Det gælder ikke kun selve lejligheden men også andre rum, der hører til lejligheden, såsom f.eks. kælderrum og terrasse.

Du er selv ansvarlig for skader, du har påført lejligheden

Hvis du som lejer forvolder skader på lejemålet, er du forpligtet til at erstatte skaden. Erstatningen kan dreje sig om omkostninger til reparationer og også såkaldte følgeskader. Sådanne skader kan dog justeres. Du kan f.eks. kontakte os til hvis du har brug for hjælp til maling, har du brug for gulvafslibning, så kan du læse mere om det via linket. 

Hvis du for eksempel hæfter for et ødelagt køleskab, som snart ville blive udskiftet på grund af alder (almindelig vedligeholdelse), skal du naturligvis kun udskifte værdien af det gamle køleskab. Du kan også blive ansvarlig for skader forårsaget af andre i familien, gæster eller håndværkere, som du selv har hyret. 

Almindelig slitage og egne renoveringer

Det er uundgåeligt, at en lejlighed bliver slidt, når man bor i den. Der tales om almindeligt slid, og skader forårsaget af almindeligt slid skal ikke erstattes af lejer. Du har også ret til at male og tapetsere for egen regning for at sætte dit personlige præg på lejligheden. Du behøver ikke at have udlejers tilladelse eller selv give udlejer besked for at gøre dette. Men det skal gøres professionelt. Hvis ikke, kan du blive erstatningspligtig. Har du valgt en ekstrem farvesammensætning i forhold til, hvad der tæller som normal smag, kan lejlighedens såkaldte brugsværdi forringes, og du kan blive erstatningsansvarlig.

Udlejer skal bevise, at du har forårsaget skaden

Hvis udlejer hævder, at du som lejer har forvoldt skade, skal udlejer også kunne bevise det. Ved at gennemgå lejligheden og skrive en synsrapport ved ind- og fraflytning kan udlejer påvise, at en skade, ikke fandtes, da lejer flyttede ind. Når du flytter ind, er det derfor vigtigt, at du anmoder om en kopi af journalen over det syn, der er lavet inden du flyttede ind. Hvis protokollen ikke stemmer overens med virkeligheden, skal du straks meddele dette til udlejer, gerne skriftligt. 

Har du brug for en maler?

Hvis du har brug for professionel hjælp af en maler, så kan vi selvfølgelig være behjælpelige, men kun hvis du bor i Region hovedstaden. Hvis du bor andre steder så kan du finde en maler her.   

Man washing floor in stylish living room

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *