Fem gode råd til dig, som skal male i hjemmet

Fem gode råd til dig, som skal male i hjemmet

Der kan være mange gode grunde til, at du gerne vil male i hjemmet. Måske vil du gerne bringe nye farver ind i din stue, så der bliver lysere i rummet, eller måske vil du gerne give det nye børneværelse en spændende farve, som kan glæde den lille. Uanset grunden, så er der dog nogle forskellige ting, som du bør huske, inden du beslutter dig for at købe malerpensel og maling. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du kan komme godt i gang med at male i dit hjem, så du kan få et flot resultat. Du kan også finde et godt maler tilbud her, hvis du ikke selv har lyst til at trække i malertøjet og svinge penslen. 

Læg en plan, inden du køber maling

Inden du beslutter dig for, hvilken maling du har brug for, så er det vigtigt, at du først gør dig nogle overvejelser. Dette er for eksempel, at du overvejer, hvor store overflader, som du skal male i dit hjem, da du skal bruge mere maling des flere overflader, du gerne vil male. Derudover skal du også tænke over, om du skal male på forskellige typer af overflader, inden du går i gang. Skal du male i dit køkken og på dit badeværelse, så er det ikke sikkert, at disse er de samme typer af vægge, hvilket gør, at du skal have forskellige typer af maling for, at resultatet bliver godt. Her er det en god ide at huske, at jo højere en glans du vælger i din maling, des bedre og mere holdbar er den. Det kan derfor være en god ide, at du ofre lidt flere penge på den maling med en højere glans, som vil se pænere ud i længere tid i fremtiden. 

Find de pensler og ruller, som du skal bruge

Når du skal finde ud af, hvilke materialer, som du får behov for, når du skal male, så er det en god ide, at du tænker over, hvor i hjemmet og på hvilke overflader du skal arbejde med. Dette betyder, at du skal tænke over, om du skal i meget små hjørner, hvor der er behov for pensler, som kan lave præcisionsarbejde, eller om du udelukkende har et behov for større pensler og ruller, da arbejdet ellers vil komme til at tage alt for lang tid. Er du i tvivl omkring, hvilke pensler du skal bruge til dit projekt, så er det her en god ide, hvis du taler med en professionel maler, som kan forklare dig, hvilke produkter, som er de bedste til dit tilfælde. Så kan du komme nemmere til dit resultat, og det vil blive pænere på længere sigt. 

Afdæk alle overflader

Inden du begynder at male med dine nye pensler og din indkøbte maling, så er det en god ide, at du sørger for, at du har afdækket alle overflader i rummet. Dette betyder, at det er en god ide, at du fjerne alle de møbler, som du ikke vil have maling på fra rummet, og at du efterfølgende afdække lister, dørkarme og gulvet, hvor du ikke har lyst til at malingen skal komme på. Dette skal du gøre med malertape og en type af pap, som du kan dække gulvet korrekt med. På denne måde er du sikret mod, at der kommer maling på overflader, som du gerne vil holde rene.

Fjern huller og fjern rester af tapet

Inden du begynder at male, så er det en god ide, at du sørger for, at du har fjernet alle former for rester af tapet, som måtte sidde på væggene. Derudover, så er det en god ide, at du sørger for, at du har fjernet alle former for søm eller skruer, som måtte sidde i væggen, og at du efterfølgende har fyldt hullerne ud med polyfilla. Dette gør, at du har en flot og ensartet væg, som du kan arbejde på, og dette vil give dig det bedste resultat, når du begynder at male. Det er derfor en god ide, at du tager dig tiden til at rense din væg, før du begynder at finde penslerne frem. 

Benyt alle dine pensler og ruller

Når du skal male, så er det vigtigt, at du benytter alle dine pensler og ruller, da dette giver det bedste resultat. Det er for eksempel en god ide, at du sørger for at bruge små pensler, når du skal male langs lister og dørkarme. Dette vil give et præcist og flot resultat. Derudover skal du bruge en ren rulle til større overflader, og her er det vigtigt, at du giver væggen samme mængde af maling ved alle de omgange, hvor du skal male væggen. Så får du et godt resultat, som du kan være glad for i mange år ud i fremtiden. 

Søg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *