Boligen kan få en makeover med disse tips

Home makeover

Et dejligt, indbydende og gennemført hjem er for mange en boligdrøm, der går i opfyldelse. Er du på ved at indsamle inspiration til en makeover, der kan give dig den indretning, du føler dig inspireret og hjemme i, så læs mere i denne artikel.

Fremhæv din personlige stil

Skab en rød tråd gennem din indretning ved at binde de enkelte rum sammen med et gennemgående look. Det kan fx være, du er til den minimalistiske, feminine, boheme eller retro stil, men dit hjem eller et rum er ikke det, du gerne vil have, den skal være.

Lav gerne et moodboard, hvor du kan visualisere og sammensætte alt fra interiør, farvepræferencer og fine og/eller finurlige detaljer på tegnebrættet. På den måde kan du få et helhedsudtryk af de forskellige rum, du gerne vil give en makeover, og måske gå mere målrettet til værks i dine projekter, når det handler om at udvælge materialer, møbler og meget andet.

Du kan nemt blive inspireret til din stil og nye trends til hjemmet ved at bladre gennem boligmagasiner, på sociale medier, på https://herligthjem.dk/ samt mange andre online og fysiske inspirationskilder. Du kan nemt blive forelsket og tage de elementer med derfra, som du falder for. Der er nemlig flere steder, som serverer både forhandler og pris for dig.

Pust liv i dine vægge

Dine vægge er med til at sætte rammerne for din indretning. Her kan du virkelig gøre noget for at skabe et personligt præg og en stemning for hvert rum.

Der findes et utal af metoder, du kan tage i brug, for at skabe de vægge, der matcher din stil. Der er et helt farveunivers fyldt med mange flotte farvenuancer, der kan udtrykke både lyse, rolige, mørke, feminine og et mere råt look, hvis du er til det – eller hvis du har flere rum, der skal udstråle noget helt særegent. Det er populært at male en enkelt væg, men du har frit valg til at være legesyg og tage de farver og mønstre i spil, hvor og som du har lyst. Så grib malerpenslen hvis du trænger til et farveboost og varme i dit hjem.

Der findes ligeledes mange flotte tapeter med forskellige mønstre, du kan sætte op. Men måske har du lyst til at skrælle væggene for tapet og gå med spartelmaling, vandskurede vægge eller rå mursten, der kan give dig det look, du søger.

Udnyt væggenes potentiale til hjemlig hygge med smukke og grafiske billeder, der er dekorative og/eller mindefyldte og udstråler din personlige smag. Du kan montere en flot billedhylde, de kan stå på, da en anden oplagt mulighed er at benytte pladsen på væggen til udstilling af dekorative elementer. Dette være sig også fine pyntegenstande eller andre ting, der gerne skal have en plads, hvor de kan vises frem.

Tilføj, udskift eller shine møbler op

Store som små møbler skal gerne, alt efter deres funktion, være både praktiske og samtidig sætte din smag i spil. Hvis du derfor skal gå på jagt efter møbler, du gerne vil indrette dit hjem med, kan du fx tage udgangspunkt i, at din familievenlige sofa samtidig komplimenterer din stilpræferencer fx i materiale- eller farvevalget. Heldigvis er der et stort udvalg af interiør til enhver stilart, så du nemt kan komme hjem med noget fint, som samtidig kan opfylde dine behov.

Det behøver ikke at koste en formue at tage et kig på sine møbler, og hvordan de passer ind i indretningen. Måske har du et flot vitrineskab eller kommode, du elsker, og som blot trænger til nyt liv? Forvandl et møbel med nye detaljer som fx udskiftning af greb eller låger, en tur med malerpenslen, eller giv den en ny funktion. Du kan bl.a. også gå på genbrugsjagt og forvandle møbler med et par år på bagen til noget, der falder smukt på plads i dit hjem, hvis du har mod på nogle DIY-projekter. Dette kan du også nemt finde guides til, hvis du ikke er sikker på, hvor og hvordan du skal starte.

Der er altså mange gode muligheder for at pifte dit hjem op og udtrykke din stil i møblement såvel som detaljer. God fornøjelse med projektet!

Norh malers tips: Få den rette køberrådgivning til dit boligkøb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *