Trælse bygninger i dårlige materialer

An old house in the autumn forest. Bright yellow fall nature.

Ejer du en træls bygning, som ikke længere har en funktion og som er lavet i dårlige materialer kan du hyre et firma til nedrivning af huse. De kan på kort tid og meget effektivt rive bygningen ned og hvis du ønsker det, skaffe dig af med alle de nedbrudte materialer. De kan også hjælpe med miljøskadeligt affald og få det sorteret fra.

Efter nedrivningen kan du få en helt tom og plan grund, til at bygge en ny bygning, eller til at sælge som byggegrund, uden en træls gammel bygning på.

Gamle tomme huse får ofte gæster

Gamle tomme huse har det med at tiltrække store børn og unge mennesker. De får lynhurtigt indrettet sig med deres skateboards og deres graffiti. Det er den lette kategori. Langt værre er det hvis stedet bliver et sted at hænge ud for narkomaner og alkoholikere.

Det kan godt være at du er ligeglad med tegninger på væggene og affald i krogene, men så længe du ejer bygningen, er sikkerheden stadig dit ansvar. Det kan blive en værre ballade hvis en skater kommer alvorligt til skade inde i bygningen. Eller hvis en narkoman tager en overdosis og dør. Det bedste du kan gøre er at få huset revet ned. Det er langt sikrere for både de besøgende og for dig.

Nedrivning af dele af en bygning

Er du ejer af en ældre bygning med dele som er blevet uanvendelige, kan en nedrivning være løsningen. Er der dele som du vil bevare, kan en delvis nedrivning sagtens lade sig gøre. Mange ældre bygninger er bygget af flere omgange. Behovet for mere eller mindre plads har ændret sig gennem tiden. Nye bygninger er blevet tilføjet og ikke altid i samme standard som den oprindelige bygning. Du behøver ikke vælge en total nedrivning, hvis der er dele af bygningen som kan bevares og bruges igen.

Oprydning efter nedrivning

Du kan vælge to modeller for oprydning. Du kan gøre det selv. Det er et stort arbejde og det kræver at du har forstand på sorteringen. Ikke kun den grove sortering i forskellige bygningsdele, men også den del af sorteringen der har med miljø at gøre. Mange materialer er gennem tiden blevet anvendt i byggeri og har siden vist sig at være skadelige for miljøet. Disse skal sorteres meget nøjagtigt fra det øvrige materiale. Alternativt kan du vælge at lade et firma gøre det. de har helt styr på sorteringen.

Norh malers tips: Få den rette køberrådgivning til dit boligkøb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *