Frem med penslerne, nu skal der males træværk

Frem med penslerne, nu skal der males træværk

Det er tiden til at gå træværket efter. Haveskuret, udestuen, vinduerne, garagen, alt hvad der er lavet i træ skal ses efter. Måske det lige skal vaskes ned og måske der også skal noget algefjerner til. Vintrene er våde og det er hårdt for træværk. Find inspiration og få gode råd på denne side.

Brug farver og bliv glad

Vinteren er den kedelige farveløse tid, hvor gråt afløser gråt. Foråret kommer med de små blomster og den festlige grønne farve. det er er foråret alt træværket skal ses efter og males, hvis der er behov. Der er intet der forhindrer dig i at bruge farver, når du maler. Hvis du er modig og vælger en dristig farve, inspireret af foråret, kan du glæde dig over den lige med det samme, men især til næste vinter. En lysegrøn carport vil helt sikkert få smilt frem hos forbipasserende, både nu og i løbet af næste vinter.

Før du kaster dig ud i farver og fest

Inden du begynder at male er det en god ide at gå træet grundigt efter. Måske skal de nederste planker på skuret skiftes. Alt træet der skal males skal være tørt og rent. Er overfladerne sprukne og grimme kan du give dem en tur med stålbørsten. Alger og andre aflejringer skal renses væk.

Når alt det er gjort, skal du bare vente på en dag uden regn, til selve malerarbejdet.

Flere lag giver det bedste resultat

Hvis du overmaler noget mørkt med en lysere farve, er det nødvendigt med flere lag. Eksempelvis hvis du vil skifte fra sort til lys grøn. Der skal mere end et lag til for at få den rigtige, grønne farve frem. Eventuelt kan du starte med en hvid. Mal alt hvad der skal males med en hvid maling, som det første lag. Mal derefter med den valgte farve, når den hvide er tørret helt op. På den måde sparer du et lag i sidste ende og farven står i sin ægte farve.

Brug det rigtige malergrej og spar tid

Pensler fås i stort set alle bredder. Mål dine stolper og brædder i bredden og køb en god pensel der passer til. Pensler der er for smalle giver dobbelt arbejdstid. Med en bred pensel der passer, kan du ofte nøjes med et enkelt strøg, hvis du altså har købt en god dækkende maling.

Blue painted wood texture

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *